alt alt

COFFEE DEFENDERS: EN DOKUMENTAR, DER GIVER HÅB

Se mere om Lavazzas indsats for at støtte de lokale samfund i området Meta i Colombia.

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Johana er en ung colombiansk kvinde, som mistede alt under FARC’s væbnede opstand, men er blevet genfødt ved igen at tage kontrol over sit eget liv og sine børns fremtid. Hun var fast besluttet på at fortsætte med at leve i sit lokalsamfund i det frodige og uspolerede område i kaffeområdet Meta i de lave bjerge op mod Andesbjergene. Her gav den colombianske regering i 2013 landbrugsfamilier, deriblandt Johanas, jord, som tidligere var blevet brugt til illegale afgrøder.


Sammen med fotograf og journalist Alexandra Roca, der er engageret i kvinders rettigheder og organisationer som støtter oprindelige folk, er Johana hovedperson i dokumentarfilmen Coffee Defenders: en vej fra koka til kaffe, som Lavazza har lavet sammen med instruktøren Oscar Ruiz Navia, en af de mest markante stemmer inden for moderne colombiansk film.


SE MERE OM HOVEDPERSONERNE


Alexandra og Johana havde en mission: at bringe en af de kaffeplanter, som Johana dyrker, fra Meta i Colombia til Cartago i Costa Rica. Her begynder rejsen gennem området Meta i Colombia med spredte koka-plantager, men hvor kaffe er blevet et symbol på forandring og befrielse. Kaffeafgrøderne repræsenterer en bekræftelse af menneskets vilje til forandring, en værdi som skal beskyttes, og forsvares. Johana er drevet af håb og en urokkelig tro på en bedre fremtid. Hun er blevet som genfødt gennem sit arbejde på sin nye kaffefarm, som kører godt, og hun fortæller en historie om kvindefrigørelse og mod.

SE DEN NU

De to hovedpersoner har set hinandens hjemegne og mødt mennesker der, som Johana, oplever krigens drama hver dag, men også de nye tider, der kan skabes. Målene var at støtte kaffebønderne, sætte fokus på landbrugets problemer i Colombia, at hjælpe den nye generation af kaffebønder, tage beslutninger, som giver bedre produktivitet og påtage sig nye udfordringer.

I den periode dyrkede folk koka,” husker Johana. hovedpersonen i filmen. “Jeg var bange, men jeg endte med at sige til mig selv: “Jeg tager tilbage, fordi det er mit hjem, og jeg kan ikke forlade det. Det er ligegyldigt, om de dræber mig, lad dem gøre det, men jeg er nødt til at tage tilbage.

SE BILLEDER FRA OPTAGELSERNE

Se nogle videoer og fotos fra optagelserne af denne film. 


LÆS MERE OM DOKUMENTARFILMEN I PRESSEMEDDELELSEN.

Download pressematerialet om Coffee Defenders for at se alt om Lavazzas første dokumentarfilm. 


Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.